Visit Inatsisartut


Inatsisartut er åbent for offentligheden, og der er mulighed for at komme på besøg som gruppe eller enkeltperson. Et besøg i Inatsisartut kan ske på forskellige måder afhængig af besøgets tidspunkt og formål.

 

Gratis rundvisning i mødefri perioder

I mødefri perioder, det vil sige udenfor inatsisartutsamlingerne, tilbydes gratis rundvisninger hver dag mandag til fredag kl. 13.00 uden forudgående aftale. Rundvisningen starter i Marmorhallen ved henvendelse til receptionen (hovedindgang til Grønlands Selvstyre) og bliver gennemført af Bureau for Inatsisartut. Der kan maksimalt deltage 31 personer. Rundvisningen varer ca. 30 minutter.

 

Rundvisningen tilbydes som udgangspunkt på grønlandsk eller dansk. Efter særlig aftale kan der også laves rundvisninger på engelsk eller tysk, såfremt personalesituationen tillader dette. Kontakt Bureauet for Inatsisartut på ina@ina.gl eller på 34 50 00 for at høre nærmere om mulighederne for rundvisninger på engelsk eller tysk.

 

Besøgende skal registreres ved ankomst i receptionen. Ved registreringen angives den besøgendes hjemland. Herefter udleveres et besøgsmærke, som skal bæres synligt under hele besøget. Besøgsmærket skal afleveres til personalet ved rundvisningens afslutning.

 

Rundvisning i Inatsisartut

 

 

 

Besøg med turistoperatører

Turistoperatører har mulighed for at aftale en tid for egen rundvisning i mødefri perioder mandag til fredag i tidsrummet fra kl. 9.00 til kl. 12.00 og fra kl. 14.00 til kl. 16.00. Kontakt Bureau for Inatsisartut på ina@ina.gl eller ring på 34 50 00 mindst 24 timer før rundvisningen ønskes gennemført. Der kan maksimalt deltage 31 personer. Såfremt turistgrupper består af flere end 31 personer, f.eks. ved besøg af gæster fra krydstogtskibe, må der træffes en særskilt aftale for hver gruppe der ønsker at komme på besøg.

 

Besøgende skal registreres ved ankomst i receptionen. Ved registreringen angives den besøgendes hjemland. Herefter udleveres et besøgsmærke, som skal bæres synligt under hele besøget. Besøgsmærket skal afleveres til personalet ved rundvisningens afslutning.

 

Efter registreringen vil en betjent ledsage gruppen til Salen, hvorefter turistoperatøren selv kan vise turisterne rundt i Salen, i Informations- og presselokalet, ved trappeopgangen foran Salen og området ved indgangen til Inatsisartut. Det vil ikke være muligt, at udvide rundvisninger til andre områder i huset. Der bliver ikke udleveret adgangskort eller nøgler til bygningen. Det er turistoperatørens ansvar at sørge for, at besøgende udviser passende opførsel under rundvisningen. Der vil være en betjent til stede under hele rundvisningen.

 

Under samlingerne

Når Inatsisartut er samlet tilbydes ingen rundvisninger, men der er mulighed for at overvære debatten i Salen, som starter kl. 11 fra mandag til torsdag.

 

For at komme ind i inatsisartutbygningen skal gæster benytte centraladministrationens hovedindgang ved marmorhallen, hvor man skal henvende sig ved receptionen. Efter registrering vil der blive udleveret et besøgsmærke, som skal bæres synligt under besøget. En betjent vil ledsage besøgende til Salen. Besøgsmærket skal afleveres til personalet når Inatsisartutbygningen forlades.

 

Hvis der er tale om et større antal personer, som ønsker at følge debatten fra tilskuertribunen, anbefales det at kontakte Bureauet for Inatsisartut på ina@ina.gl eller på 34 50 00 for at reservere det respektive antal siddepladser.

 

Mødetidspunkter